- Piektās paaudzes SUV drošība, ko uzlabo Kia jaunā N3 platforma un visaptverošs drošības tehnoloģiju komplekts un uzlabotās vadītāja palīdzības sistēmas.


- Lieliski rezultāti, sasniegts 87% punktu skaits pieaugušo pasažieru aizsardzībai un 86% bērnu aizsardzībai


- Jaunajam modelim ir 'Multi-Collision' sadursmju bremzes un centra sānu gaisa spilvens

2022. gada 6. jūlijs — Eiropas vadošā neatkarīgā drošības novērtēšanas programma Euro NCAP ir piešķīrusi jaunajam Kia Sportage maksimālo piecu zvaigžņu novērtējumu. Testa laikā Sportage darbojās atbilstoši augstiem standartiem, ilustrējot transportlīdzekļa izcilo aktīvo un pasīvo drošības sistēmu.

Sportage tika novērtēts četrās kategorijās: pieaugušo aizsardzība, bērnu aizsardzība, drošības palīdzība un neaizsargātu satiksmes dalībnieku aizsardzība. Pieaugušo pasažieru aizsardzībai Sportage ieguva iespaidīgus 87%, un Euro NCAP īpaši slavēja to, kā pasažieru nodalījums palika stabils frontālās nobīdes testā. Tika ziņots par labu gan vadītāja, gan pasažiera ceļu un augšstilba kaula aizsardzību neatkarīgi no pasažiera izmēra vai sēdvietas. Bērnu pasažieru aizsardzības testos Sportage sasniedza 86%, līdz minimumam samazinot ietekmi uz visām kritiskajām ķermeņa zonām gan sešus, gan desmit gadus veciem reprezentatīvajiem manekeniem.

Sportage drošības palīgsistēmas sasniedza 72%, Euro NCAP izceļot Sportage uz kameru balstīto inteliģento ātruma ierobežojuma palīgsistēmu un joslas saglabāšanas palīgsistēmu veiktspēju. Automašīnas autonomā avārijas bremzēšanas sistēma (AEB) nodrošināja 66% ievainojamo satiksmes dalībnieku rezultātu, un testētāji īpaši atzīmēja, ka sistēma atpazīst velosipēdistus.

Testa rezultāta atslēga bija modeļa jaunā N3 platforma, kurai ir ‘multi-load path’ struktūra, kas kontrolē, kā automašīna absorbē enerģiju sadursmes gadījumā, līdz minimumam samazinot iekļūšanu pasažieru salonā. Pasažieru aizsardzība ir vēl vairāk uzlabota ar jaunu pastiprinātu, vieglu virsbūves struktūru ar augstu griezes stingrību.
Jaunajā modelī ir ieviesta 'Multi-Collision' bremzes (MCB) un centrālais sānu gaisa spilvens, palielinot drošības spilvenu kopskaitu līdz septiņiem. Sportage ir aprīkots arī ar pasīvās un aktīvās drošības sistēmu komplektu un DriveWise, Kia jaunāko uzlaboto vadītāja palīgsistēmu (ADAS), padarot to par vienu no drošākajiem SUV savā klasē. Sadursmes gadījumā vai pēc lietotāja pieprasījuma transportlīdzekļa eCall sistēma automātiski brīdinās transportlīdzekļa atrašanās vietu neatliekamās palīdzības dienestiem, lai saņemtu ātru palīdzību.

Aleksandrs Papapetropouls, Kia Europe produktu un cenu noteikšanas vadītājs, sacīja: “Jaunais Sportage ir viena no Kia ikoniskākajiem modeļiem mūsdienīgs izgudrojums, un tas ir kļuvis par mūsu līdz šim labākajiem modeļiem. Mērķis vēl vairāk optimizēt automašīnas drošības akreditācijas datus veidojās jau izstrādes procesa pašā sākumā. Pateicoties piecu zvaigžņu Euro NCAP reitingam, jaunie Sportage klienti var būt pārliecināti, ka tā izturīgā struktūra un modernās palīgtehnoloģijas vienmēr nodrošinās maksimālu pasažieru un citu satiksmes dalībnieku drošību.