- Jauns, atlētiska dizaina Kia C-segmenta hečbeks
- Inovatīvās tehnoloģijas paaugstina komforta līmeni, ērtības un drošību
- Pirmais Kia, kas piedāvā “otrā līmeņa” autonomiju - tehnoloģiju, kas seko ceļa joslām
- Plašā klāstā pieejamas uzlabotas autovadītāja atbalsta sistēmas
- Aprīkojumā ar 140 ps 1,4 litru T-GDi vai efektīvu jauno "U3" 1,6 litru dīzeļdzinēju
- Atjaunināts modeļa nosaukums: cee'd kļūst par Ceed
- Ražots Slovākijā ar septiņu gadu, 150 000 km garantiju
- Ražošana sāksies maijā, pārdošanā auto nonāks 2018. gada otrā ceturkšņa beigās

Pirms pasaules debijas 2018. gada Ženēvas Starptautiskajā autoizstādē, Kia Motors atklāja jauno Ceed. Savu trešās paaudzes jaunāko Ceed modeli veidojot, attīstot, projektējot un būvējot Eiropā, Kia nostiprina savu klātbūtni Eiropas C segmentā, piedāvājot inovatīvas tehnoloģijas, rūpīgi pārdomātu un mūsdienīgu, atlētisku dizainu, kā arī izjustāku braukšanas pieredzi.

Kopš Kia cee’d modeļa pirmās paaudzes, ko sāka ražot 2006. gadā Kia jaunajā ražotnē Slovākijā, saražots vairāk nekā 1,28 miljonu šī modeļa vienību. Jauns nosaukuma formāts - cee'd kļūst par Ceed - nostiprinot savu reputāciju kā Eiropas Kopienas automašīna ar Eiropas dizainu (Community of Europe, with European Design). Kopš 2012. gada saražots vairāk nekā 640 000 otrās paaudzes modeļa eksemplāru. Iesoļojot trešajā paaudzē, paredzams, ka jaunais Ceed vēl vairāk palielinās Kia pārdošanas apjomus Eiropā.

Tāpat kā tā priekštečus, jauno modeli ir veidojušas, attīstījušas un projektētējušas Kia Eiropas dizaina, produktu izstrādes un R&D (pētniecības un attīstības) komandas Frankfurtē. Tas tiks ražots zīmola rūpnīcā Žilinā, Slovākijā, līdzās Kia Sportage un Kia Venga modeļiem.

Maikls Kols (Michael Cole), Kia Motors Eiropa galvenais izpilddirektors komentē: “Kia Ceed jau vairāk nekā desmit gadus ir bijusi zīmola panākumu atslēga konsekventai izaugsmei visā Eiropā. Lai gan paredzēta Eiropas pircējiem, Ceed ienākšana tirgū 2006. gadā kļuva par pagrieziena punktu Kia kopumā. ”

"Balstoties uz stabiliem pamatiem, jaunais Ceed piedāvā patiesi mūsdienīgu un atpazīstamu dizainu un progresīvas tehnoloģijas, lai uzlabotu komfortu, ērtības un drošību. Tā jaunie dzinēji un amortizācija padarīs braukšanu patīkamāku un aizraujošāku, kā arī turpinās piedāvāt to pašu kvalitāti, ko klienti sagaida no Kia. Tas būs viens no novatoriskākajiem automobiļiem savā klasē."

Jaunā modeļa publiskā debija notiks martā Ženēvas automobiļu izstādē, kur pirmo reizi tiks atklāts arī otrais virsbūves veids. Piecu durvju hečbeka ražošana tiks uzsākta maijā. Jaunā Ceed pārdošana Eiropā tiks uzsākta 2018. gada otrā ceturkšņa beigās.

Ceed paplašina savas pozīcijas C segmentā Eiropā
2017. gadā C segments veidoja 22% no visiem Eiropas automobiļu pārdošanas apjomiem un tas vienmēr ir bijis viens no diviem lielākajiem segmentiem. Pašreizējais Ceed veidoja 16% no Kia kopējā pārdošanas apjoma Eiropā 2017. gadā un, kopš tā ieviešanas tirgū 2012. gadā, līdzās Sportage tas ir kļuvis par vienu no zīmola vislabāk pārdotajiem modeļiem Eiropā.

Maiks Kols norāda: "2006. gadā Kia daļa Eiropas tirgū bija aptuveni 1,5%. 2017. gadā mūsu tirgus daļa sasniedza 3,0% *. Kopš Ceed ienākšanas tirgū, Kia gada pārdošanas apjoms Eiropā ir vairāk nekā divkāršojies, no 225 000 vienību 2006.gadā līdz pāri par 472 000 vienību 2017. gadā. Vidēji mēs plānojam pārdot vairāk nekā 500 000 transportlīdzekļu gadā. Tāpēc Ceed modeļu grupa, kas joprojām ir viena no mūsu vislabāk pārdotajām produktu līnijām, turpinās atbalstīt Kia zīmola ilgtspējīgu izaugsmi nākamajos gados."

Ceed ieņem unikālu pozīciju Kia modeļu klāstā, pircēji to uzskata par visdinamiskāko un sportiskāko transportlīdzekli, tai pat laikā Ceed ir arī viens no drošākajiem, praktiskākajiem un atpazīstamākajiem auto. Lai gan produktu klāsts tika papildināts, ierodoties GT un GT-Line modeļiem, tomēr Kia C-segmenta hečbeks ir zīmola "centrs".

Maikls Kols piebilst: "Ceed ir kļuvis atpazīstams uz Eiropas ceļiem, un pircēji saprot, ko tas nozīmē Kia. Tas ir segmenta uzticamības un kvalitātes talismans, jo klienti augstu novērtē tā drošības un komforta tehnoloģijas, kā arī faktu, ka auto ir veidots, attīstīts, projektēts un būvēts šeit - Eiropā. Jaunais modelis vēl vairāk stiprinās un balstīs šo pārliecību."

Rūpīgi pārdomāts atlētiskums – jauns dizains jaunākās paaudzes Ceed modelim
Jaunais Kia Ceed dizains ir veidots zīmola Eiropas dizaina centrā Frankfurtē, Vācijā Gregorija Gilomes (Gregory Guillaume), dizaina vadītāja Eiropā un Pītera Šreijera (Peter Schreyer), direktora dizaina jautājumos un dizaina nodaļas vadītāja vadībā. Sportiskais un emocionālais dizaina raksturs pārņemts no Stinger modeļa, sniedzot pašpārliecinātāku, jaunu izskatu, kas ir gan saviļņojošs, gan precīzs savā izpildījumā.

Zemāks, platāks, ar garāku aizmugurējo pārkari nekā iepriekšējam modelim, jaunā Ceed kabīnes aizmugurējās daļas siluets parāda nobriedušāku atlētiskumu. Priekšteča noapaļotās malas tiek aizstātas ar taisnām līnijām, kas izvērš platāku “tīģera deguna” radiatora resti un pazemina gaisa ieplūdi automašīnas priekšpusē, kā arī precīzi ierāmē auto “seju”. Jaunā modeļa standartaprīkojumā iekļautas “ledus kubiciņu”(ice cube) tipa LED dienas lukturi, kuros atbalsojas iepriekšējo GT un GT-line modeļu izskats. Striktās, taisnās līnijas profilā vizuāli pagarina pārsegu un piešķir automašīnai staltāku stāju. Izteiktāku briedumu un spēka sajūtu rada arī pleca līnija, kas veidota horizontālākā plaknē. Jaunais modelis adaptējis plašu C-balstu, kas pēdējos gados kļuvis par Kia dizaina rakstura iezīmi, izceļot uz auto aizmuguri atbīdītās kabīnes veidolu. Tāpat tas piešķir auto loga augšējai līnijai izteiktu pusmēness formu. Labāku Ceed redzamību un atpazīstamību uz ceļa nodrošina aizmugurējie LED dienas lukturi. Ceed modeļa stabilāku kopējo izskatu veido korpusa taisno līniju apvienojums ar izsmalcinātu aizmugurējo bagāžnieka spoileri .

Nonākot pārdošanā, jaunais Ceed piecu durvju hečbeks būs pieejams izvēlei ar 12 dažādu krāsu apdari. Tāpat būs iespējams variēt riteņus un to dizainu, izvēloties starp 15 collu tērauda diskiem, 16 collu tērauda vai alumīnija sakausējuma vieglmetāla diskiem, vai 17 collu divu toņu alumīnija sakausējuma vieglmetāla diskiem ar dimanta griezumu.

Ceed kabīnes iekšpuse ir ergonomiskāka nekā jebkad, tās apdarē izmantots plašs, augstas kvalitātes materiālu klāsts. No Kia automašīnu citiem inovatīvajiem modeļiem Ceed adaptētā salona arhitektūra un vertikāli izvietotais vadības panelis veido skulpturālāku, viengabalaināku un slaidāku izskatu. Šis dizains arī sniedz plašuma sajūtu un vairāk vietas priekšā sēdošajam pasažierim, nodrošinot brīvāku telpu kājām un “tīrāku” skatu uz priekšu.

Vadības panelis ir sadalīts zonās, augšējā daļā atrodas “peldošā” skārienjutīgā info-izklaides sistēma, apakšējā daļā izvietotas audio, apsildīšanas un ventilācijas kontroles sistēmas. Vadītāja ērtībām veidotais izkārtojums panākts, centrālo konsoli pavirzot nelielā lenķī vadītāja virzienā, lai to būtu ērti izmantot esot kustībā. Interjera apdarē viscaur izmantoti izsmalcināti, pieskārienam patīkami materiāli, uzsverot elegances un augstas klases gaisotni kabīnē. Virsmu apdarē ir metāliska vai satīna hroma dekorācijas, ļaujot pircējiem izvēlēties auduma, mākslīgās ādas vai ādas apdari. Papildaprīkojumā ir pieejama ādas apdare stūrei un pārnesumkārbai.

Jaunais Ceed ir veidota uz Kia jaunās "K2" platformas, kas automobīli padara par 20 mm platāku (1800 mm) un 23 mm zemāku (1,447 mm) nekā pašreizējais modelis. Tā garenbāze paliek tāda pati kā iepriekš - 2650 mm, savukārt priekšējā pārkare ir saīsināta par 20 mm (līdz 880 mm), un aizmugurējā pārkare ir pagarināta par 20 mm (tagad 780 mm). Jaunā platforma atbalsta jauno Ceed efektīvāko izkārtojumu. Jaunajam modelim ir lielāka - 395 litru bagāžas sadaļa, kā arī lielāka plecu telpa aizmugurē sēdošajiem pasažieriem, savukārt priekšpusē ir vairāk vietas galvas rajonā, kā arī ir izveidota zemāka autovadītāja pozīcija.

Pielāgots Eiropas autoceļiem
Jaunais Ceed ir ekskluzīvi pielāgots Eiropas autoceļiem, paturot prātā Eiropas pircējus. Jaunā modeļa braukšanas pieredze un vadāmība ir uzlabota un kļuvusi dinamiskāka, vairāk iesaistot autovadītāju, salīdzinot ar tā priekštečiem. Jaunā neatkarīgā piekares sistēma nodrošina vadītājam strauju un acumirklīgu vadāmību, ko papildina uzlabota atsperes un amortizatora veiktspēja, un regulējams stūres statnis. Braukšanas pieredze ir veidota tā, lai atbilstu dažādām Eiropas ceļu virsmām, nodrošinot komfortu un sniedzot vadītājiem pārliecību par vadāmību līkumos un stabilitāti pie lielākiem ātrumiem.

Lai atbilstu dažādām pircēju vēlmēm, jaunais Ceed būs pieejams ar plašu piedziņu izvēles klāstu. Benzīna dzinēju izvēlē iekļauts uzlabots populārais Kia 1l T-GDi (ar turbo benzīna tiešo iesmidzināšanu) dzinējs, kas nodrošina 120ps, kā arī jaunais 1.4 litru T-GDi. Aizvietojot iepriekšējo 1.6 litru GDi dzinēju, jaunais “Kappa” 1.4 litru T-GDi dzinējs, par spīti tā zemākajam izvietojumam, nodrošina 140ps - par 4% vairāk nekā priekšgājējs. Dzinēja turbokompresors nodrošina lielāku griezes momenta diapazonu kā iepriekšējam 1.6 litru dzinējam, padarot to jūtīgāku dažāda veida braukšanas apstākļos, vienlaicīgi samazinot izmešu daudzumu. Būs pieejams arī 100 PS 1.4 litru MPi (ar daudzpunktu iesmidzināšanu) dzinējs.

Tāpat jaunais Ceed ir pieejams ar pilnībā jauno Kia ‘U3’ dīzeļdzinēju. Veidots tā, lai ietu tālāk par striktiem ierobežojumiem, bet atbilstu jaunākajiem Euro 6d TEMP emisiju standartiem, jaunais ‘U3’ 1.6 litru CRDi (ar "common rail" tiešo degvielas iesmidzināšanu) pielieto jaunākās emisiju kontroles tehnoloģijas, lai būtiski samazinātu izmešus. Jaunais dzinējs, salīdzinot ar iepriekšējiem Kia dīzeļdzinējiem, tādejādi rada mazāku daudzumu karbona dioksīda un NOx. Pieejams ar dažādu jaudu (115 un 136ps), jaunais 1.6 litru dizeļdzinējs rada 280 Nm griezes momentu. Aprīkotam ar jauno dzinēju, Vispasaules harmonizētajā vieglo spēkratu testa procedūrā (WLTP), kas pielīdzināma Jaunajam Eiropas braukšanas ciklam (New European Driving Cycle), Ceed jaunajam modelim karbona dioksīda emisiju daudzumam vajadzētu kristies zem 110g/km.

Visi dzinēji būs savienoti ar sešu ātrumu manuālo transmisiju, kamēr jaunais 1.4 litru T- GDi un 1.6 litru CRDI dzinēji būs pieejami ar Kia septiņu ātrumu dubultā sajūga transmisiju.

Uzlaboti tehnoloģiskie jauninājumi
Jaunā Kia Ceed pamatā ir inovācijas, kas, uzsākot pārdošanu, padarīs to par high-tech pirmrindnieku savā klasē.

Salons aprīkots ar plašu jauno tehnoloģiju klāstu, lai uzlabotu pasažieru komfortu un ērtības. "Peldošā" info-izklaides sistēma ir pieejama gan ar 5,0, gan 7,0 collu audio sistēmu ar skārienjutīgu ekrānu vai 8,0 collu navigācijas sistēmu ar skārienjutīgu ekrānu, lai pircēji varētu novērtēt jaudīgu JBL Premium skaņu sistēmu ar Clari-Fi mūzikas restaurācijas tehnoloģiju. Standartaprīkojuma tehnoloģijas ietver pilnīgu Bluetooth viedtālruņu integrāciju, kā arī automātiskos apgaismojumus un bezatslēgu durvju atvēršanas sistēmu.

Izmantojot braukšanas režīma izvēles sistēmu (Drive Mode Select system), auto īpašniekam būs iespēja pielāgot braukšanas pieredzi, izvēloties normālu vai sportisku režīmu. Vadītāji var izvēlēties braukšanas režīmu, lai mainītu to, cik liela piepūle vajadzīga automašīnas vadīšanai, kamēr katrs no režīmiem izveicīgi nomaina dzinēja raksturu. Normālajā (normal) režīmā ir palielināts degvielas efektivitātes potenciāls un nodrošināta atvieglota vadāmība. Sporta (sport) režīmā uzlabotā droseles reakcija ļauj ātrāk uzņemt ātrumu - no miera stāvokļa un braucot, kā arī pielāgo stūres sistēmu, nodrošinot būtiskāku lomu vadītāja rīcībai.

Papildaprīkojumā pieejams apsildāms vējstikls ar teju nepamanāmu tīklojumu, kas padara dzīvi ar Ceed vieglāku gada aukstajos mēnešos. Šī tehnoloģija Kia automašīnai ir pieejama pirmo reizi, tā ļauj ar viena pogas spiediena palīdzību izkausēt sarmu, ledu un atbrīvot aizsvīdušu vējstiklu. Ir pieejams arī bezvadu viedtālruņa lādētājs, kā arī apsildāmi un ventilējami priekšējie un aizmugurējie sēdekļi.

No ārpuses jaunā Ceed standartaprīkojumā iekļauta jauna dizaina "ledus kubiciņu" (ice cube) tipa LED dienas gaitas gaismas (DRL). Iepriekš šāda tipa lukturi tika iekļauti tikai GT un GT-Line modeļos, kas bija iebūvēti priekšējā bamperī, tagad šie “ledus kubiciņu” tipa DRL ir integrēti galveno lukturu vienībās visos Ceed modeļos. Papildaprīkojumā pieejami ar LED tehnoloģiju pilnībā aprīkoti lukturi.

Ceed ECO komplektācijas papildaprīkojumā ietilpst aktīvā gaisa vārstu sistēma (Active Air Flap), kas aizveras un atveras atkarībā no motora dzesēšanas prasībām, uzlabojot automobiļa aerodinamisko efektivitāti un panākot lielāku degvielas ekonomiju. ECO komplektācijā iekļauts arī apakšējais pārsegs un zemāka piekare, kas palīdz veidot gaisa plūsmu zem transportlīdzekļa, kā arī zemas rites pretestības Michelin riepas.

Papildus septiņiem standarta drošības spilveniem, uzlabotas vadītāja atbalsta tehnoloģijas palielina pasažieru aizsardzību, izmantojot aktīvās drošības sistēmas un mazinot sadursmju risku. Standarta drošības tehnoloģijas iekļauj Intuitīvo staru kūļa pielāgošanas sistēmu (High Beam Assist), Vadītāja uzmanības brīdināšanas sistēmu (Driver Attention Warning), Joslu saglabāšanas palīdzības sistēmu (Lane Keeping Assist) un Priekšējās sadursmes brīdinājumu (Forward Collision Warning) ar Priekšējās sadursmes novēršanas palīgsistēmu (Forward Collision-Avoidance Assist).

Jaunajam Ceed modelim būs pieejama joslu sekošanas palīdzības sistēma (Lane Following Assist), kas ir otrā līmeņa autonomās vadīšanas tehnoloģijas sastāvdaļa, un tas būs pirmais Kia modelis, kas Eiropā tiek pārdots ar minēto palīgsistēmu. Joslu sekošanas palīdzības sistēma sastrēgumā seko Ceed priekšā esošajiem transportlīdzekļiem un nosaka piemērotas distances blakus esošajās joslās, lai veiktu drošu pārkārtošanos blīvas satiksmes apstākļos. Tā identificē ceļa marķējumu, lai noturētu Ceed tā joslā uz automaģistrāles un kontrolētu paātrinājumu, bremzēšanu un stūrēšanu, atkarībā no priekšā esošajiem transportlīdzekļiem. Sistēma izmanto ārējos sensorus, lai nodrošinātu drošu distanci no priekšā esošā transportlīdzekļa un tā darbojas no 0 līdz 130 km / h.

Papildaprīkojumā pieejamas tādas tehnoloģijas kā viedā kruīza kontrole (Smart Cruise Control) ar Stop&Go, Aklā punkta sadursmes brīdinājums (Blind Spot Collision Warning), Aizmugurē šķērsojošās satiksmes bīstamības brīdinājums (Rear Cross-Traffic Collision Warning), Viedā parkošanās sistēma (Smart Parking Assist) un gājēju atpazīšana ar taktilo stūres brīdinājumu Priekšējās sadursmes novēršanas palīgsistēmai (Forward Collision-Avoidance Assist system).

Jaunā Ceed standartaprīkojumā iekļauta transportlīdzekļa stabilitātes vadības sistēma (Vehicle Stability Management), lai nodrošinātu stabilitāti bremzējot un līkumos, kas savukārt uzrauga arī elektronisko stabilitātes kontroli (Electronic Stability Control) , ja tā identificējusi stabilitātes zudumu.

Pārdošanā 2. ceturksnī, ar 7 gadu, 150 000 km garantiju
Jauno Kia Ceed uzsāks ražot 2018. gada otrajā ceturksnī Kia ražotnē Žilinā, Slovākijā. Pārdošanā visā Eiropā tas nonāks otrā ceturkšņa beigās, nodrošinot pircējiem Kia kvalitātes standartu - 7 gadu, 150 000 km garantiju, kas ir viens no augstākajiem sasniegumiem auto industrijā.